RondreisThailand.com
 
 
  Navigatiemenu  
 
» Individuele rondreis
» Groepsrondreis
 
 
 
 

Informatie Koh Phangan

Koh Phangan ligt op ongeveer een uur varen van Koh Samui. Het eiland is alleen per boot bereikbaar en mede daardoor minder toeristisch dan haar grotere zus Koh Samui. Koh Phangan staat bekend om twee dingen: full moon parties en backpackers voor wie een bezoek aan dit eiland bijna verplichte kost is.

Koh Phangan is een rustig eiland waar het toerisme nog in opkomst is. Dit is merkbaar aan de rust die het eiland uitstraalt, maar ook aan het relatief lage aanbod van souvenirs en andere producten. Bijkomend voordeel van het eiland is dat de prijzen voor accommodaties en eten een stuk lager liggen dan op de andere eilanden.

Het eiland heeft mooie stranden waarvan enkele zeer geschikt zijn om te snorkelen. De snorkelstranden liggen vaak echter redelijk afgelegen en zijn lastig te bereiken via de reguliere wegen. Een goed alternatief is daarom de taxiboot. Deze typische en kleurrijke bootjes – voorzien van vrachtwagenmotor – brengen u over zee naar de meest idyllische strandjes. Vooral wanneer u vroeg arriveert op deze stranden is de kans groot dat u het rijk alleen heeft.

Ook de grotere stranden van Koh Phangan zijn heerlijk relaxed. De stranden worden met name bezocht door jonge mensen, waarvan de meeste op doorreis zijn. Langs het strand staan enkele restaurants en bungalows waar een overnachting geboekt kan worden.

Koh Phangan staat natuurlijk het meest bekend om de spetterend Full Moon parties. Dit feest wordt iedere maand bezocht door honderden, zoniet duizenden jongeren die de hele nacht feesten, op een door de maan verlicht strand, terwijl de techno-beats uit de luidsprekers klinken. De dagen voor de Full Moon party's is het vaak lastig om een vrije accommodatie te bemachtigen. De meeste eigenaren van hotels verhuren alleen kamers voor meerdere nachten in deze periode.

Koh Phangan is een eiland dat vooral voor jongeren ontzettend aantrekkelijk is. De ontspannen sfeer, de mooie rustige stranden en de gunstige prijzen vormen een ideale combinatie. Dit is voor velen die op doorreis zijn dan ook de reden om toch iets langer op het eiland te blijven dan gepland.

 

 
Meest bekeken
 
Rondreis: Het Gouden Zuiden 16-daagse rondreis Het gouden zuiden
Prachtige rondreis door Zuid-Thailand. Ontdek in 16 dagen al het moois dat het gouden zuiden te bieden heeft.
Vanaf €1.109,- (via Fox Vakanties)
Emerald Rondreis 22-daagse Emerald Rondreis
Zeer complete ontdekkingsreis door Thailand, waarbij geen hoogtepunt wordt overgeslagen.
Vanaf €1.509,- (via Fox Vakanties)
Land van de Glimlach Het land van de glimlach (16 dgn)
De ideale combinatie tussen ontspanning en cultuur. Genieten en aanschouwen is het motto tijdens deze reis.
Vanaf €1.650,- (via Koning Aap)
Thailand Totaal Thailand Totaal (23 dgn)
Sla geen hoogtepunt over en ontdek de mooiste plekjes van Thailand tijdens deze complete rondreis.
Vanaf €1.599,- (via Shoestring)
Juwelen van de Andaman Juwelen van de Andaman (12 dgn)
Ontdek de mooiste plekken aan de Andaman Zee met deze schitterende rondreis. Uitstekend te verlengen.
Vanaf €1.384,- (via Fox Vakanties)
   
SITEMAP - ADVERTEREN