RondreisThailand.com
 
 
  Navigatiemenu  
 
» Individuele rondreis
» Groepsrondreis
 
 
 
 

Informatie Koh Samui

Koh Samui is het derde grootste eiland van Thailand. Vooral na de tsunami die de westkust van Thailand voor een groot deel heeft verwoest, is Koh Samui enorm in populariteit gestegen. Koh Samui ligt aan de oostkust van Thailand in de Golf van Thailand. Het is een prachtig eiland dat gedurende het hele jaar druk wordt bezocht door toeristen vanuit alle windstreken. Koh Samui is populair geworden dankzij de prachtige groenblauwe zee met hagelwitte stranden en een strakblauwe hemel.

Het eiland Koh Samui is in de jaren '70 ontdekt door twee backbackers. Zij voeren mee op een vrachtschip, waarvan de bemanning kokosnoten van het eiland haalde voor de export. Na de ontdekking van Koh Samui  door deze twee reizigers werd het eiland enorm populair onder backpackers.

Inmiddels is Koh Samui ook ontdekt door het grote publiek en de export van kokos is nog steeds een belangrijke bron van inkomsten. Het wordt dan ook niet voor niets het Kokosnoteneiland genoemd. Er is echter wel een nieuwe bron van inkomsten bijgekomen; het toerisme. Koh Samui is een eiland dat de toerist werkelijk alles kan aanbieden. Overdag geniet men van de prachtige natuur en de heerlijke stranden. ’S Avonds is er een bruisend nachtleven en openen de winkels hun deuren voor de verkoop van horloges, kleding en souvenirs.

Hoewel Koh Samui op grote schaal door het toerisme is ontdekt, treft u er geen hoge hotels en gebouwen aan. Dit is erg prettig. Vrijwel alle accommodaties bestaan uit complexen met bungalows. De meeste hiervan zijn gelegen tussen de prachtige groene bebossing die het eiland rijk is. De laagbouw levert overigens een bijzonder schouwspel op. Want wanneer u vanuit de zee naar de kust kijkt, waant u zich op een onbewoond eiland. U ziet alleen groen en palmbomen. Een mooi gezicht.

Koh Samui is overigens het enige eiland in de buurt met een vliegveld. Voor veel mensen is het eiland dan ook een tussenstop naar een van de andere eilanden. Het vliegveld van Koh Samui is volledig in handen van Bangkok Airways, die ook het alleenrecht heeft voor vluchten naar deze bestemming.

 

 
Meest bekeken
 
Rondreis: Het Gouden Zuiden 16-daagse rondreis Het gouden zuiden
Prachtige rondreis door Zuid-Thailand. Ontdek in 16 dagen al het moois dat het gouden zuiden te bieden heeft.
Vanaf €1.109,- (via Fox Vakanties)
Emerald Rondreis 22-daagse Emerald Rondreis
Zeer complete ontdekkingsreis door Thailand, waarbij geen hoogtepunt wordt overgeslagen.
Vanaf €1.509,- (via Fox Vakanties)
Land van de Glimlach Het land van de glimlach (16 dgn)
De ideale combinatie tussen ontspanning en cultuur. Genieten en aanschouwen is het motto tijdens deze reis.
Vanaf €1.650,- (via Koning Aap)
Thailand Totaal Thailand Totaal (23 dgn)
Sla geen hoogtepunt over en ontdek de mooiste plekjes van Thailand tijdens deze complete rondreis.
Vanaf €1.599,- (via Shoestring)
Juwelen van de Andaman Juwelen van de Andaman (12 dgn)
Ontdek de mooiste plekken aan de Andaman Zee met deze schitterende rondreis. Uitstekend te verlengen.
Vanaf €1.384,- (via Fox Vakanties)
   
SITEMAP - ADVERTEREN