RondreisThailand.com
 
 
  Navigatiemenu  
 
» Individuele rondreis
» Groepsrondreis
 
 
 
 

Thailand


Thailand, het land van de glimlach, is een bijzonder mooie tropische bestemming in Zuidoost Azië. U vindt er een grote variatie aan mogelijkhede

n en indrukken. Prachtige tempels in hartje Bangkok, shoppen in Chinatown, een ritje op de rug van een olifant of wat dacht u van een snorkeltrip in de azuurblauwe zee na een actieve jungletrekking? In Thailand is het allemaal mogelijk.

Beste reisperiode
De beste reisperiode voor een reis naar Thailand is voor iedereen verschillend. Toch dient u wel rekening te houden met de seizoensverschillen gedurende het jaar.

Van november tot maart kunt u prima reizen in binnenland en zuiden van Thailand. Het regent weinig en de gemiddelde temperatuur ligt tussen de 27 en 30 graden. Voor velen wordt deze periode gezien als de beste reistijd voor een rondreis door Thailand. De uitloopmaanden van deze periode zijn april, mei en juni. In deze uitloopmaanden neemt de temperatuur geleidelijk af.  Bangkok kan rond deze periode erg drukkend en benauwd zijn.

Mei tot oktober is het regenseizoen in Thailand. Regenseizoen betekent niet direct dat het de hele dag regen, maar wel valt er meer regen dan gemiddeld. Meestal in korte, krachtige buien. In de regentijd komt Thailand letterlijk in volle bloei. De natuur is adembenemend, met groene bomen, kleurrijke bloemen en een strakblauwe lucht.

Neerslag Thailand
Temperatuur Thailand

Grensdocumenten
Voor een reis naar Thailand dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dat bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig is. Ook heeft u een geldig visum nodig, welke ter plaatste wordt verzorgd.

Betaalmiddelen
De valuta in Thailand is de Baht. Deze kunt u vrijwel overal opnemen met uw pinpas of creditcard. Het is tevens mogelijk om voor vertrek geld te wisselen bij uw bank of op Schiphol.

Eten en drinken
De Thaise keuken is wereldberoemd om haar verfijnde en smaakvolle gerechten. De gerechten zijn vaak gebaseerd op rijst of noedels in combinatie met verse groenten, kip, vlees of vis. Deze gerechten treft u niet alleen aan in restaurants, maar ook wanneer u over straat loopt komen de heerlijke kruidige geuren u regelmatig tegemoet. Het eten bij de hawkerstalletjes staat bekend om de versheid en goede hygiëne. Maar eet er alleen als u het zelf betrouwbaar vindt.

 

 
Meest bekeken
 
Rondreis: Het Gouden Zuiden 16-daagse rondreis Het gouden zuiden
Prachtige rondreis door Zuid-Thailand. Ontdek in 16 dagen al het moois dat het gouden zuiden te bieden heeft.
Vanaf €1.109,- (via Fox Vakanties)
Emerald Rondreis 22-daagse Emerald Rondreis
Zeer complete ontdekkingsreis door Thailand, waarbij geen hoogtepunt wordt overgeslagen.
Vanaf €1.509,- (via Fox Vakanties)
Land van de Glimlach Het land van de glimlach (16 dgn)
De ideale combinatie tussen ontspanning en cultuur. Genieten en aanschouwen is het motto tijdens deze reis.
Vanaf €1.650,- (via Koning Aap)
Thailand Totaal Thailand Totaal (23 dgn)
Sla geen hoogtepunt over en ontdek de mooiste plekjes van Thailand tijdens deze complete rondreis.
Vanaf €1.599,- (via Shoestring)
Juwelen van de Andaman Juwelen van de Andaman (12 dgn)
Ontdek de mooiste plekken aan de Andaman Zee met deze schitterende rondreis. Uitstekend te verlengen.
Vanaf €1.384,- (via Fox Vakanties)
   
SITEMAP - ADVERTEREN